Cykelverkstad.nu/Artiklar/Förberedd för cykeläventyr

Var väl förberedd för cykeläventyr

Vintern har kanske varit lite si och så i olika delar av vårt avlånga land detta år. Kanske är det också så att du inte ens har plockat in din cykeln ännu, utan cyklat under hela denna snöfattiga vinter. Oavsett vilket så gäller det nu för dig att vara väl förberedd inför sommarens äventyr. Det är ju faktiskt den årstid som de flesta av oss plockar fram sin cykel och ger sig ut på vägarna! 😊

Det första du bör göra är att se till att den utrustning som behövs, alltså utrustning för både cykeln och dig som cyklist, finns och är i gott skick. Framför allt om du skall ge dig iväg på ett äventyr. Cykelhjälmen är det allra viktigaste för säkerheten, och det finns en uppsjö cykelhjälmar att hitta på nätet. Inom kort kommer du att hitta en guide till bästa cykelhjälmen här på Cykelverkstad.nu.

Kolla upp din cykel

Om man exempelvis har mountainbike som sitt stora intresse, då gäller det att se till att den mountainbike som man använder är i bästa skick. Framför allt inför de äventyr den ska få vara med om när man väl ger sig ut i spåren i skog och mark. Det finns många fördelar med att regelbundet kolla upp sin cykel för att se om någonting behöver åtgärdas. Om däcken bra ut, och om bromsarna fungerar som de skall. Något som man verkligen skall kolla upp är vilket däcktryck man bör ha för bästa resultat. För det är inte bara viktigt med bra däck till en mountainbike, det är även minst lika viktigt att ha rätt däcktryck.

Service på cykeln

Större fix med cykeln, eller en ordentlig service, kan med fördel utföras av experter på en cykelverkstad. Även om man kan fixa mycket på egen hand, som till exempel att smörja upp cykelkedjan eller hålla cykeln ren och i ett gott skick, så kan det ibland vara en nödvändighet att göra en ordentlig service på cykeln. Man behöver kanske inte lämna in sin cykel varje år, men emellanåt kan det vara en bra idé att låta en cykelverkstad köra en grundlig genomgång och serva din cykel. Du hittar många bra cykelverkstäder här på Cykelverkstad.nu.


Skrivet av Jonas Olsson

Skriv en kommentar